Biologische Azukibonen zaden kopen
Azukibonen winnen steeds meer aan populariteit in ons land. Dit gezondheidsbommetje is afkomstig uit Azië en wordt in Nederland vooral ingeblikt en ingedroogd verkocht. Nu kun je zelf ook verse Azukibonen kweken als kiemgroente of spruitgroente. Azukibonen lijken qua uiterlijk wat op Kidneybonen, maar zijn iets roder van kleur en iets kleiner van grootte. Een smaakvolle en gezonde toevoeging aan salades of in andere gerechten.
Adzukiboon als kiemgroente en spruitgroente
De Azukibonen worden ook wel Adzukiboon of Adukiboon genoemd. In Azië wordt deze boon ook gekweekt als peulvrucht. Deze biologische zaden zijn vooral bedoeld voor de kweek als kiemgroente of spruitgroente. Spoel de zaden af met water en laat ze even voorweken. Hierna afgieten en 2x per dag spoelen met lauw water. Je kunt het beste een kiembakje of kiemschaal gebruiken. Als je het kweeksetje tussen het spoelen door donker en warm wegzet, blijven de kiemen wit. Net zoals bij de kweek van Tauge. Na de oogst kun je ze het beste vers eten, maar eventueel ook nog een week in de koelkast. Mits ze goed uitgelekt zijn.
1 verpakking bevat ongeveer 50 gram aan biologische Azukiboon zaden.
Latijnse naam: Vigna angularis