Paarse asperge zaden kopen, Asparagus officinalis Albenga F1 | Moestuinland
Asperge zaden, Albenga F1 (Paarse)
Asparagus officinalis - Deze paarse Asperge komt uit Italië en is zoet en romig van smaak. Zeer goed ras met jarenlang oogstplezier!

Artikelnummer

H12062

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

€ 4,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Paarse Asperge zaden kopen

Naast de witte of groene Asperge, kun je vanaf nu ook je eigen paarse Asperges telen! De paarse Asperge is bijna hetzelfde als de witte en groene Asperge, maar is net iets anders geoogst, waardoor de paarse kleur ontstaat. De smaak van deze paarse Asperge is heerlijk zoet en wat romig. Echt enorm lekker om zo rauw te eten. Ook goed te blancheren trouwens! Of wat dacht je van het mooie kleurenpallet op je bord?

Albenga F1 Asperge kwaliteit

De paarse Asparagus is van het kwalitatieve ras Albenga F1. Een betrouwbaar ras dat afkomstig is uit het gebied rond Albenga in Italië. Deze veelzijdige en smaakvolle groente is op veel manieren te bereiden. In de winkel erg duur, maar vanaf nu je ze zelf telen en oogsten wanneer je wil. Asperge is meerjarig, en je kunt na 1 keer zaaien dus jarenlang genieten van verse Asperges in een paars jasje!

Hoe moet ik paarse Asperges telen?

Asperges kweken kost wat meer tijd dan een doorgaanse groente zoals wortels, bieten of sla. Echter is het natuurlijk veel uitdagender, leuker en kun je er jarenlang van oogsten! Een verpakking bevat ongeveer 6 Asperge zaden. Je kunt ze in maart, april en mei buiten zaaien. Doe dit buiten in een zaaibed, waarbij je in de herfst de bedden bedekt met oude natuurmest of bladeren. Houd ongeveer 20 centimeter regelafstand aan bij het zaaien. In het volgende jaar oogst je de jonge kluwen (wortels), en plant je deze op de plek waar je de Asperges wilt hebben in de komende jaren. Doe dit in maart, april of uiterlijk half mei. Oogsten kan in het 3e jaar, maar beter is om nog een extra jaar te wachten om voldoende stevige planten te hebben, waar je daarna jarenlang van kunt genieten. Oogst de paarse Asperges in de maanden april, mei en juni.

Een zakje paarse Asperges van het ras Albenga F1, bevat ongeveer 6 zaden. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.