Artisjok wortelstok kopen, Cynara Scolymus (paars) | Moestuinland
Artisjok wortelstok, Cynara Scolymus
Artisjokken worden zowel in de siertuin als in de moestuin geteeld. De planten zijn erg smaakvol, maar bloeien ook met prachtige bloemen.

Artikelnummer

Y129155

Verwachte levertijd

tijdelijk uitverkocht

ÔéČ┬á3,50
Prijs per 1 wortelstok
Dit product is niet uit voorraad leverbaar
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Artisjok wortelstok kopen

Artisjok wordt al eeuwen lang gekweekt en als voeding gebruikt. Een bijzondere plant met prachtige bloemen, die voornamelijk als eetbare plant gekweekt wordt. In dit geval wordt alsware het nog-gesloten bloemhoofd van de plant als groente gegeten. Artisjok is echt een delicatesse, en heerlijk van smaak! Artisjok smaakt zacht en wat bitter. Als je de Artisjok niet oogst voordat deze uitkomt, kun je de groente niet meer eten. Maar dan komt het 2e gebruik van deze bijzondere groente naar boven, namelijk in de siertuin!

Artisjok als bloem kweken

Paarse Artisjok wordt ook al jaren als bloem gekweekt. Van een Engels koning is bekend dat hij de Artisjok als planten naar zijn koninklijke tuinen liet halen, om te genieten van de paarse bloemen. Erg fijn aan de Artisjok is dat deze plant meerjarig is. Je hoeft hem dus maar 1 keer te zaaien of planten, en je kunt er jaren van genieten. Het voordeel van wortelstokken poten, in tegenstelling tot zaaien, is dat je sneller en meer kunt oogsten het eerste jaar. De planten zijn dan al wat verder ontwikkeld, en net zoals bij stekken, is de plant eerder oogstklaar. Handig!

Paarse Artisjok telen moestuin

Deze verpakking bevat 1 Artisjok wortelstok. Deze wortelstok kun je poten in de maanden mei, juni en juli. Wacht wel tot er geen vorst meer wordt opgegeven. Goed water geven na het planten en dan de natuur zijn werk laten doen. In het eerste jaar groeien er 1 of 2 Artisjokken, de jaren erop groeit dit aantal flink. Je kunt de eerste Artisjokken oogsten vanf juni. De bloemen zullen afhankelijk van elkaar bloeien in de maanden juli en augustus. Artisjok kan flink groeien en wel 175 centimeter hoog worden. 

Latijnse naam van deze wortelstok: Cynara scolymus

  • Inhoud: 1 wortelstok;

  • Kleur: paars;

  • Poten: mei-juli;

  • Bloei: Juli-augustus.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.