anjer zaden kopen dianthus moestuinland steenanjer zaden kopen, dianthus deltoides erectus moestuinland
anjer zaden kopen dianthus moestuinland steenanjer zaden kopen, dianthus deltoides erectus moestuinland
Anjer Zaden, Steenanjer Lindoya (Dianthus)
Dianthus deltoides erectus - De steenanjer is een mooie paarse bloeier, die dicht groen blad krijgt. De steenanjer, Dianthus deltoides erectus, is een vaste plant.

Artikelnummer

SL5430

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

€ 1,75
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Steenanjer zaad kopen

De Steenanjer is een mooie, lage bloemsoort met karmijnroze kleine bloemetjes. Tijdens de bloeiperiode zie je een heel bed van roze bloemen. Deze soort komt ook heel zeldzaam nog in Nederland voor. De steenanjers hebben dicht groen blad. De steenanjer werd vroeger ook wel gebruikt voor potpurri's en bloemstukjes. De bloemen zelf zijn enkelbloemig. De planten dragen ook de naam Heideanjer, hoewel die op heides eigenlijk niet voorkomt. Steenanjer bloemen houden van zon en zijn dan ook echte zomerbloeiers. Meerjarig soort waar je dus lange tijd van kunt genieten. 

Zwolse anjer of Vechtdalanjer zaden bestellen

De Steenanjer wordt ook wel Zwolse Anjer of Vechtdalanjer genoemd. Je kunt de zaden van deze Dianthus deltoides erectus, zoals hij officieel heet, zaaien onder glas in de maanden maart, april en mei. Doe dit bij een ideale temperatuur van ongeveer 18 graden. Bij het zaaien onder glas, vroeg in het jaar, kunnen de bloemen al in het eerste jaar bloeien. Voor bloei vanaf het 2e jaar kun je zaaien in de volle grond vanaf half mei tot en met juni. Doe dit op een zaaibed, waarna je de bloemen later uitplant. Plant de Steenanjer uit op ongeveer 20 centimeter van elkaar. De Steenanjer bloeit in de periode juli, augustus en september. 

Het zakje zaad bevat ongeveer 550 zaden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.