Anijs zaden, Anijsplant | BIO
Anijs zaden, Anijsplant | BIO
Biologisch geteelde zaden voor de kweek van biologische Anijs. Smaakvol kruid dat veel toepassingen kent. Kenmerkend met een zoete geur.

Artikelnummer

SL2001

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,25
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Biologische Anijs zaden kopen

Biologisch geteelde zaden voor de kweek van biologische Anijs. De Anijsplanten (en zaden) hebben een sterk aroma en kunnen in tal van gerechten, drankjes en andere maaltijden worden verwerkt. Kenmerkend voor de zoete geur van Anijs is de toepasselijkheid in muisjes, Anisette en andere soorten likeur. Maar ook bij augurken en zilveruitjes kunnen de bladeren goed toegepast worden. De blaadjes van de Anijsplant kun je ook hakken en verwerken in vis- en vleesgerechten of groenteschotels. 

Anijs als medicinale plant kweken

Anijs is een een heerlijk kruid dat erg lekker is, maar wist je dat Anijs ook goed als medicinale plant gekweekt kan worden in de moestuin? Gedroogde Anijs zou de spijsvertering bevorderen en het tegengaan van maagpijn en menstruatieproblemen. Tevens bevat deze oogstbare, biologische Anijs veel vitamine B6, wat weer antibacterieël werkt. Lekker en nuttig dus, dat Anijs!

Biologische Anijs zaaien en telen

Je kunt de biologische Anijs zaden zaaien in de vollegrond, van maart tot en met juni. Doe dit bij voorkeur op regels, waarna je de jonge plantjes na de opkomst iets mag uitdunnen. Anijs is eenjarig en de Anijsplanten worden ongeveer 40 centimeter hoog. Je kunt Anijszaad oogsten na de bloei, wanneer de vruchten grijsgroen van kleur zijn. Laat de planten drogen en hierna kun je de zaden eruit slaan. En dan, gebruiken maar!

Latijnse naam: Pimpinella anisum

Deze verpakking bevat ongeveer 300 biologisch geteelde Anijszaden. De zaden zijn biologisch geteeld, verschoond en gepakt. Gecontroleerd door sichting SKAL (NL-BIO-1 - EU Landbouw).

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.