zaden voor andijvie breedblad nuance - Moestuinland
Andijvie Zaden, Breedblad Nuance | BIO
Het broertje van de witlof. Kan zowel rauw, gekookt, apart of als stamppot gegeten worden. Erg voedzaam en rijk aan vitaminen en mineralen.

Artikelnummer

SL0017

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Andijvie zaden kopen

Van oudsher is andijvie een typisch Nederlandse groente. Andijvie zit vol met vitamine C en Calcium. Andijvie is ook op veel verschillende manieren te eten, zowel gekookt als rauw. Wie kent er niet de heerlijke wintermaaltijd rauwe andijvie met spek? Voordeel van andijvie is daarom ook dat je het nog laat in het jaar kan blijven oogsten zodat je er optimaal van kan blijven genieten. Het gele hart van de andijvie kun je in de salade gebruiken. Veel mensen gooien dit direct weg, maar het zit nog vol met vitaminen.

Wist je trouwens dat andijvie ook veel in de gezondheidzorg gebruikt wordt? Zo schijnt het een heilzame werking te hebben als je last hebt van astma, jicht, obesitas, acne en nog veel meer andere kwalen. Goed om regelmatig te eten dus! Wanneer je er zeker van wilt zijn dat je andijvie niet gaat doorschieten, zaai het dan na de langste dag (21 juni).

Andijvie zaden: Zaaien en onderhouden

Er zitten ruim 250 zaden in een zakje van ongeveer een halve gram. Zaaien van andijviezaden kan in de maanden maart, april, mei. Later in het jaar kan het ook in de maanden augustus en september. Als je wilt gaan zaaien in de volle grond, doe dit dan in de maanden juni en juli. De perfecte zaaitemperatuur is 15 graden en het zal ongeveer 14 dagen duren voordat er een kiemplantje te zien is.

Belangrijk is dat je grond tijdens het kiemproces goed vochtig houdt. Hierdoor groeien de zaden goed en zul je sneller en beter resultaat zien. Als je gaat overpoten, houdt dan een minimale afstand van 35 centimeter tussen de plantjes aan. Waneer alles goed is verlopen, van het zaaien tot de volledige groei, dan kun je vanaf mei tot en met november gaan oogsten

Het SKAL-keurmerk voor biologische andijvie zaden

Deze andijvie zaden dragen het SKAL keurmerk. Dit keurmerk is verkregen door de stichting SKAL die de zaden heeft gecontroleerd en vastgelegd. Hierdoor ben je verzekerd van echt biologische zaden die bijvoorbeeld bewerkt zijn zonder chemicaliën en zonder kunstmest. Door het SKAL keurmerk kun je nu volledig erop vertrouwen dat je echt biologische zaden hebt. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.