Rode Amsoi zaden kopen
Rode Amsoi is een wat onbekende groente, maar dat op diverse manieren te eten is en ook nog eens heel lekker smaakt. Van oorsprong is Amsoi een Surinaamse groente en deze Amsoi is ook wel onder andere namen bekend. Zo is het ook bekend als rode Mosterdkool, Indische mosterd of Surinaamse mosterd. Je kunt rode Amsoi op veel manieren nuttigen, zoals roerbakken, in salades of als groente bij aardappels. Wordt ook wel als Dunsel geteeld, waarbij je meerdere keren kunt oogsten als je niet te diep snijdt. Het is een bladkool die los van structuur is, en de smaak is 'lekker' pittig. Ook als decoratieve plant te telen, dus zeker de moeite waard.
Rode Mosterdkool telen
Rode Amsoi is een lange periode te telen. Je kunt het zaad al vrij vroeg in het jaar zaaien, maar ook tot november is dit nog het geval. Zaai de zaden op regels, waarbij je wel dik mag zaaien. Onder glas, plastic of binnenshuis mag dit dus van maart tot en met oktober. Wil je liever buiten de rode Amsoi telen en zaaien, dan kan dit ook. Zaai het zaad dan tussen half juli en begin september op regels in de volle grond. Na de opkomst iets uitdunnen. Je kunt de Amsoi oogsten van juni tot en met december, want de planten kunnen vorst redelijk goed verdragen.
De Latijnse naam van deze rode Amsoi is: Brassica juncea.