Alsem zaden kopen, Zomer Alsem (Artemisia annua) | Moestuinland
Alsem zaden, Zomer Alsem (Zoete)
Artemisia annua - Zomeralsem is een Chinees geneeskrachtig kruid dat veel als medicatie wordt gebruikt. Ook te gebruiken in salade en als bloem.

Artikelnummer

V331870

Verwachte levertijd

tijdelijk uitverkocht

ÔéČ┬á1,99
Prijs per stuk
Dit product is niet uit voorraad leverbaar
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Zomeralsem zaden kopen

Zomeralsem is een bijzonder kruid dat zowel als geneeskrachtig kruid, als ook een keukenkruid is. Tevens een bijzondere eenjarige bloem. Zomer Alsem wordt al jaren gebruikt en is waarschijnlijk afkomstig uit China, waat het ook al jarenlang als geneeskrachtig kruid wordt gebruikt. Ook kun je de bladeren van de Zomeralsem toevoegen aan salades, of er thee van trekken. Ten slotte zijn de varenachtige bladeren van deze plant erg mooi in een boeket, en hebben de bloemen een mooie gele kleur. De bladeren zijn aromatisch en ruiken heerlijk!

Hoe moet ik Artemisia annua telen?

Je kunt de Artemisia annua zaden in een zaaibakje of in (pers)potjes zaaien van maart tot en met juni. Ook kun je de zaden eventueel buiten zaaien in de grond. Belangrijk is dan om de zaden door te harken, door de bovenste laag, en niet met grond te bedekken. Alsem is een lichtkiemer namelijk, en heeft licht nodig om te ontkiemen. Verder goed de aarde vochtig houden en eventueel afdekken met lichtdoorlatend acryldoek om de vochtigheid goed op peil te houden. Wil je de jonge plantjes uitplanten? Houd dan 30 centimeter aan. Kan wel tot 2 meter hoog worden!

Verpakking bevat ongeveer 0,5 gram zaad. Dat komt neer op circa 1000 Alsem zaden.

Wordt ook wel Zoete Alsem of Qing Hao genoemd. In het Engels kun je de planten vinden onder de naam Sweet Wormwood of Sweet Annie. 

Latijnse naam: Artemisia annua.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.