Griekse Alant zaden kopen, Alantwortel Inula helenium | Moestuinland
Griekse Alant zaden, Alantwortel
Inula helenium - Griekse Alant of Alantwortel is een meerjarig kruid dat ook als bloem geteeld wordt. Kent veel medische werkingen!

Artikelnummer

V331750

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Alantwortel (Griekse Alant) zaden kopen

Griekse Alant lijkt wat betreft de bloemen erg op de zonnebloem, maar deze planten worden voornamelijk voor de medische kanten geteeld. Uiteraard ook voor de sierkant, en dat snap je wel als je deze gele bloeier ziet shinen! De bloemen zijn geel van kleur en hebben dunne bloembladeren. De planten hebben veel blad en kunnen mooi hoog worden. De wortels van de Alantwortel worden vooral gebruikt tegen diverse ziekten en irritaties zoals hoest, jeuk, bronchitis, infecties en maagstoringen. Dit komt door de werkzame stofjes kamfer, inuline, pectine, hars, bitterstoffen en etherische oliën. Ook bijen zijn gek op de Alantswortel. Kortom, mooie en tevens heilzame kruiden!

Inula helenium telen

De officiële naam van de Griekse Alant is Inula helenium. De bloemen komen van oorsprong uit Azië, maar werden door de Grieken en Romeinen ook gebruikt. De Griekse dokters schreven het middel vaak voor, ook voor kinderen. Je kunt de Alantwortel zaaien van mei tot en met juli bij ongeveer 20 graden Celsius. Na het zaaien met een heel dun laagje grond bedekken. Eventueel afdekken met vliesdoek om uitdroging te voorkomen, of goed bijhouden. Als de jonge Alantwortelplantjes zijn opgekomen, langzaam aan koeler zetten. De zaden komen heel divers op, sommige erg snel, anderen pas veel later. Niet gelijk opgeven dus! Griekse Alant bloeit van juli tot en met augustus en wordt ongeveer 100 tot 150 centimeter hoog. Kies een lekker warm plekje in de zon!

Een zakje zaad bevat ongeveer 0,5 gram zaden, geschikt voor zo'n 100 planten.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.