afrikaantje, citroengeel zaden kopen bij moestuinland
Afrikaantje Zaden, Petite Citroengeel lage dubbele
Tagetes patula nana - Leuk laag afrikaantje die helder geel wordt, zoals een citroen. De plant wordt zo'n 25 centimeter hoog.

Artikelnummer

SL6210

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á1,75
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Lage dubbele afrikaantjes zaden kopen

De Tagetes patula nana, in het nederlands Citroengele afrikaantje, is een laag, dubbelbloemig afrikaantje. De kleur is fel geel, een kleur die niet zal misstaan in de bloemenborder of in een leuke bloempot op het terras. Het afrikaantje is mooi laag, waardoor deze bij uitstek geschikt is om langs de randen te zaaien, om een mooie hoogteopbouw te krijgen in de borders. Als je de uitgebloeide bloemen met regelmaat verwijderd, verleng je hiermee de bloeitijd. Het afrikaantje is heel goed bestand tegen wat drogere periodes. Ideaal voor de zomers van nu!

Citroengeel petite afrikaantje, zaaien en de bloei

Zaaien doe je in de maanden april en mei, onder glas. Doe je dit direct in de volle grond, doe dit dan in de maanden mei of juni. Bloei van dit afrikaantje is te zien in de maanden juli, augustus september en oktober. Het afrikaantje is een 1-jarig gewas, maar zo uitbundig in bloei dat het zeker de moeite waard is. De zaadjes ontkiemen na zo'n 16 dagen, bij een kiemtemperatuur van zo'n 21 graden, ook wel kamertemperatuur. De citroengele petite afrikaantjes worden zo'n 25 centimeter hoog. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.