Afrikaantje zaden kopen, Bonita Mix Tagetes patula nana | Moestuinland
Afrikaantje zaden, Bonita Mix (Tagetes)
Tagetes patula nana - Het Afrikaantje, een welbekende plant in ons land. Afrikaantjes bloeien lekker lang, zijn goed te telen en ze hebben weinig teelt zorgen nodig.

Artikelnummer

SL6195

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á1,25
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Afrikaantje zaden kopen

Afrikaantjes zijn in ons land een zeer bekende bloemensoort. Afrikaantjes kun je eenvoudig zelf zaaien en telen en het is een makkelijk plantje die het op veel grondsoorten gemakkelijk volhoudt. De Afrikaantje, de Tagetes patula nana, heet de Bonita mix. Het is een mix met diverse soorten kleuren Afrikaantjes. Oranje, bruin, bruin met oranje, oranje met geel, geel met bruin, geel. De Bonita mix is bloeit erg rijk en heeft dubbele bloemen, wat een mooi, vol beeld geeft. Afrikaantjes zijn ideale potplanten of perkplanten. Verder ook goed als vulling voor lage borders, randen, containers, kuipen en bakken. Geeft eenvoudig kleur aan de tuin of moestuin. 

Kun je zelf Afrikaantjes zaaien?

De zaden voor de teelt van het Afrikaantje kun je onder glas zaaien in de maanden april en mei. Wil je de zaden liever meteen buiten in de tuin of buiten in potten, etc. zaaien? Dat kan in de maanden mei en juni, waarbij je eigenlijk niet voor half mei moet zaaien. Eerst tijd binnenshuis in potten is helemaal goed voor het ontkiemen. De zaden hebben namelijk best wat warmte nodig om te ontkiemen, zo'n 21 graden. Na ongeveer 16 dagen zullen de zaden ontkiemen. Afrikaantjes zijn eenjarige bloemen en ze bloeien in de periode van juli tot en met oktober. Als je de uitgebloeide bloemen weghaalt, bloeien ze nog langer. 

Denk bij de jonge Afrikaantjes aan de slakken! Deze houden namelijk ook erg van deze bloemen, en ze zijn vaak erg eetlustig. Binnen een paar dagen kan de hele oogst aan Afrikaantjes weg zijn. Verder zijn Afrikaantjes niet moeilijk om te telen, en kunnen ze ook bijzonder goed tegen de droogte. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.