Kooltjevuur zaden kopen, Adonis Bloedrode | Moestuinland
Kooltje Vuur zaden, Adonis Bloedrood
Adonis aestivalis - Deze bloedrode Adonis is een favoriete bloemensoort. Bloeit goed, eenjarig en wordt ongeveer 30 centimeter hoog. Eenvoudige teelt.

Artikelnummer

SL5005

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á1,25
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Kooltje Vuur zaden kopen

Het Kooltje Vuur, of de Adonis aestivalis, is een prachtige bloemensoort. Deze bloedrode Adonis planten hebben vertakte stengels. Het zijn eenjarige bloemen, en zeker als eenjarige planten ongekend populair. Het is een eenvoudige en goed te zaaien bloemensoort, die bijna altijd wel opkomt. De bloemen zijn ranonkel, bloedrood van kleur en hebben zwarte vlekjes binnen in de bloem. Ook als kleine groepjes erg mooi. De bladeren van de Adonis zijn haast varenachtig en dit ziet er erg fris en fijn uit. De bloemen houden van de zon, en hebben weinig tot geen kalk nodig. Ze groeien ook erg goed in rotsgebieden.

De Adonis zaden zaaien

Je kunt de Adonis zaden ongeveer zaaien in de maanden april en mei. Dit doe je bij een gemiddelde dagtemperatuur van zo'n 16 graden, waarbij een plekje in de zon de voorkeur heeft. De zaden kunnen direct in de volle grond of in de moestuin worden gezaaid. Na ongeveer 21 dagen zullen de zaden ontkiemt zijn, waarna je ineens heel veel kiemplantjes ziet. Niet te dik zaaien, en niet uitdunnen. De bloemen bloeien in de maanden juli, augustus en september. Ze worden ongeveer 30 centimeter hoog.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.