Adderwortel zaden kopen, Polygonum bistorta Persicaria Bistort | Moestuinland
Adderwortel zaden, Persicaria
Persicaria bistorta - Deze Adderwortel heeft prachtige, roze bloemen in de vorm van aren. Zeer geneeskrachtig voor mond en keel.

Artikelnummer

SL6915

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á3,25
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Adderwortel zaden kopen

Geneeskrachtige kruiden die ook ontzettend goed als meerjarige bloem geteeld kan worden. Adderwortel is wat dat betreft erg veelzijdig en is dus zowel functioneel als decoratief. De planten hebben roze aren als bloemen die hoog op pluimen staan. De bladeren zijn lancetvormig en groeien rijkelijk onder de bloemen. De naam Adderwortel komt voornamelijk van de groei van de wortels vandaan, omdat deze kronkelig groeien. Ook wel addertong, bloedkruid, longenkruid, miltkruid en slangenwortel genoemd. De wortels zijn heilzaam voor mond- en keel ontstekingen. De bladeren van de Adderwortel zijn als salade of spinazie te eten. Inheemse bloemen die als bodembedekker ook veel gebruikt worden. Wel gergeld bijsnoeien, want hij kan flink groot worden en snel groeien. Ook zeer geliefd bij insecten zoals bijen.

Polygonum bistorta telen

De Latijnse naam van de Adderwortel is Polygonum bistorta, of ook wel Persicaria bistorta genoemd. De planten zijn meerjarig en je kunt ze dus ook meerdere redenen telen. Zaai de zaden op kamertemperatuur waarbij je genoeg water geeft. De zaden vullen zich, worden groter en zullen klaar zijn om te ontkiemen. Na 3 weken ongeveer het zaaibakje in de koelkast zetten voor 4 tot 6 weken, zodat de kiemhormonen 'aan' gaan. Hierna weer op kamertemperatuur zetten, zodat de zaden ontkiemen en je ze kunt laten groeien.  Ook gelijk in de volle grond te zaaien van februari tot en met april, of van juni tot en met augustus. Adderwortel bloeit in de maanden mei tot en met augustus. De zaden zijn overigens soms in kiemrust, waardoor de ontkieming wat langer kan duren. Daardoor is de eerste zaai-techniek iets trefzekerder. Toch in de volle grond zaaien? Houdt van gewoon wat langer geduld.

Een zakje zaad bevat ongeveer 0,4 gram aan zaad, wat neerkomt op ongeveer 60 zaden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.