ABC-kruid zaden kopen, Champagneblad (Spilanthes) | Moestuinland Beschrijving hoe ABC kruid te zaaien | Moestuinland
ABC-kruid zaden kopen, Champagneblad (Spilanthes) | Moestuinland Beschrijving hoe ABC kruid te zaaien | Moestuinland
ABC-kruid zaden, Champagneblad
ABC-kruid of Champagneblad is een heel bijzonder plantje, dat zowel rauw als gekookt te eten is. Geeft een tintelend gevoel in de mond.

Artikelnummer

H14719

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á1,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

ABC-kruid zaden kopen

ABC-kruid of Champagneblad is een heel bijzonder kruid, waarvan veel mensen het bestaan niet eens kennen. Van deze kleurrijke planten zijn zowel de bladeren als de bloemen te eten. Je kunt dit gekookt en rauw doen. Het bijzondere volgt hierna, want kort na het eten voel je namelijk een tintelend gevoel in je mond. Deze tinteling komt overeen met een plaatselijke verdoving. Je smaakpapillen worden 2 à 3 minuten lang even langs allerlei soorten smaken geleid. Een gekke, maar super leuke ervaring!

Hoe wordt ABC-kruid toegepast?

Deze smaaksensatie is niet gevaarlijk, maar juist gezond. Het wordt gebruikt als eetlust-opwekker, pijnverzachter en infectiewerend. Ook in de mond wordt dit plantje daarom vaak toegepast bij onder andere keelpijn, gaatjes, amandelontsteking en aften. Zowel geneeskrachtig als smaakvol! De naam ABC-kruid dankt zijn naam waarschijnlijk aan de vele toepassingen. Andere denken dat het komt doordat het gebruik ervan het begin is van een schone mond die alles goed kan proeven. Dit wordt namelijk ook toegepast in chique restaurants. Wordt ook wel Champagneblad genoemd vanwege de tinteling. Andere namen zijn kiespijnplant, Sechuan of Parakers. Latijnse naam: Spilanthes oleracea.

Het zaaien van Champagneblad

ABC-kruid is afkomstig uit een tropisch klimaat en houdt daarom van warmte. Je kunt de zaden in huis zaaien op kamertemperatuur in de maanden februari, maart, april en mei. Als de jonge plantjes opgekomen zijn, en ongeveer 2 centimeter hoog zijn, kun je ze verpenen. Pas na IJsheiligen in mei uitplanten buiten. ABC-kruid wordt ongeveer 50 centimeter hoog en talloze stengels met gele bloemhoofdjes. Deze bloemhoofdjes hebben een rode kern. Je kunt deze eenjarige plantjes oogsten in de maanden juni tot en met november. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.