Aardpeer knol kopen, aardperen Helianthus tuberosus (Jerusalem artichoke | Moestuinland
Aardpeer knol, Helianthus tuberosus
Helianthus tuberosus - Deze knol produceert een vaste plant die dus jaren te gebruiken is. Lekker in diverse gerechten, rauw of gekookt.

Artikelnummer

Y129440

Verwachte levertijd

niet meer leverbaar

€ 3,50
Prijs per 1 knol
Dit product is niet uit voorraad leverbaar
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Aardpeer knol kopen 

Aardpeer is een eetbare knol of wortel van de Aardpeer plant. Deze aardappelvormige knollen zijn zoet van smaak en je kunt ze op diverse manieren bereiden. Zo zijn ze te eten zonder schil, je kunt ze rauw eten of eerst koken. Ook lekker in soep, bij ovenschotels of in de wok. Hoewel ze qua vorm en naam lijken op de aardappel, zijn de er geen familie van. Waar deze knollen wel familie van zijn, is de zonnebloem. De Latijnse naam is Helianthus tuberosus. Aardperen worden ook wel Jeruzalemartisjok genoemd, Topinamboer of Knolzonnebloem. De planten groeien in bosjes, waarbij ze in ons land flink kunnen uitgroeien tot flinke bosjes. Zo kun je de wortels blijven eten, en genieten van de aardperen. 

De smaak van Aardperen

Aardperen worden naast het gebruik in de keuken, ook gebruikt in de sierteelt. De planten krijgen namelijk mooie gele bloemen. De Aardpeer is familie van de Zonnebloem zeiden we al, dus het is niet zo gek dat de bloemen lijken op Zonnebloemen. Ze zijn echter iets kleiner van vorm. Vanaf september zullen ze ongeveer gaan bloeien. De smaak van Aardpeer is zoet, en komt wat overeen met Schorseneren en Artisjok. Een beetje nootachtig van smaak. 

Hoe moet ik Aardperen telen?

Deze verpakking bevat 1 Aardpeer knol. Poot deze in het voorjaar in de grond, van februari tot en met mei. Kies bij voorkeur een warm en zonnig plekje in de tuin uit. Ook is het verstandig om te onthouden dat de Aardpeer een vaste plant is. Je kunt jaren genieten na het 1 keer poten van deze bijzondere knollen. De planten groeien goed in ons klimaat en zullen snel groter worden en meer wortels aanmaken. Je kunt de Aardperen oogten in de periode van oktober tot in de winter. Sommige beweren dat de smaak beter is als er vorst overheen is geweest, net zoals bij Boerenkool. Probeer wat je zelf lekker vindt! Wel is het belangrijk dat je ze na het oogsten snel gebruikt. Eventueel bewaren in de koelkast. 

De Aardpeer (Helianthus tuberosus) in het kort:

  • Bevat 1 Aardpeer poot knol;

  • Poten: Februari-mei;

  • Oogsten: Vanaf oktober;

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.