rosso cremlin F1 tomaten kopen | Moestuinland
Tomaat Zaden, Rosso Cremlin F1 (tomaten)
0 Reviews | Review toevoegen

Deze Rosso Cremlin F1 zaden geven stevige tomatenplanten. De kerstomaatjes groeien aan lange trossen. Lekker om op diverse manieren te nuttigen. Hybride tomatensoort.

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

€ 1,99
Prijs per stuk

 

Aantal: 
in winkelwagen

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Rosso Cremlin F1 tomaten zaden kopen

Deze Rosso Cremlin F1 hybride tomaten zaden geven mooie tomatenplanten waarbij je verzekerd bent van een grote oogst. Dit tomatenras geeft vruchten als lange trossen met daaraan de typsche rode tomaten ter grootte van een kers. Ideaal dus om als snacktomaat te eten maar ook goed geschikt voor andere manieren van eten zoals in de salade of op een broodje kaas. Kerstomaatjes hebben het voordeel dat ze niet zo groot zijn en dat je ze dus makkelijk mee kan nemen in je broodtrommel bijvoorbeeld als snack tussendoor. Ook geven deze tomaten een hele grote oogst, ze groeien namelijk in trossen waarbij je soms zo 20 tomaten aan 1 tros kunt vinden. Doordat deze tomaten afkomstig zijn van een F1 hybride ras, geven de planten een grote oogst en zullen de tomaten erg uniform zijn wat betreft de kleur, smaak en vorm. Dit is fijn omdat je dus zeker bent van een goeie oogst, waarbij de tomaten ook nog eens goed smaken en allemaal hetzelfde zijn. Deze mooie ronde tomaatjes zijn ook nog eens erg gezond. Doordat ze ten opzichte van de grote tomaten zo klein zijn, zitten ze extra goed gevuld met het stofje lycopeen. Dit stofje maakt schadelijke cellen kapot waaronder ook mogelijk kankercellen. Daarnaast schijnen tomaten ook nog eens erg goed te zijn voor het hart- en vaatziektes. Ook dit heeft te maken met het stofje lycopeen wat dus goed aanwezig is in tomaten. 

Rosso Tomaten telen buiten en in de kas

De Rosso Cremlin tomaten kun je zowel in de kas telen als ook in de vollegrond. Maar ook als je liever de tomaten in een pot wilt telen, is dit erg goed mogelijk. Wel is het belangrijk om altijd te zaaien onder glas, omdat tomaten toch een warmtewinnend gewas is. Dit betekent dat ze al bij het zaaien genoeg warmte nodig hebben om te kunnen overleven. Er zitten ongeveer 25 zaden in een zakje (0,2 gram) van het merk Sluis Garden. Zaaien dus onder glas, en dit kan in de maanden maart, april en mei. Niet echt nodig maar wel bij voorkeur in een zaaibakje. Zaaien bij een perfecte zaaitemperatuur van 20 graden Celcius. Het zal ongeveer 2 weken duren voordat de zaden zullen gaan ontkiemen. Dit verschilt per plek van het zaaien en de temperatuur. Als de jonge kiemplantjes groot genoeg zijn om te hanteren dan verspenen in potjes. Wanneer de planten gewend zijn aan de temperatuur dan uitplanten in de kas of in de vollegrond. Kies je voor de vollegrond, let dan op dat de tomatenplanten een warme en een beschutte plek krijgen. Houd een minimale afstand van 50 centimeter tussen de planten aan om de groei zo goed mogelijk te laten verlopen. Wanneer de planten vier trossen met vruchten hebben, de top uit de plant knijpen. Ook goed dieven bij de tomatenplanten, dit is het verwijderen van de uitlopers van de tomatenplant in de oksels van de bladeren/takjes. Wanneer de tomatenplanten verder vorderen in de teelt is het verstandig om iets bij te voeden met tomatenvoeding. Als de teelt goed is verlopen dan kun je al in de maand juli beginnen met oogsten. Het loopt dan door tot de maanden augustus, september en oktober. 
 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.