tomaat zaden kopen lemon tree moestuin | Moestuinland
Tomaat Zaden, Lemon Tree (Tomaten)
Zaden voor de teelt van opmerkelijke tomaten met het uiterlijk van een citroen. Smaakt pittig en zoet. Verrassend van smaak en leuk om te telen.

Artikelnummer

SL0830

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

€ 3,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

 

Citroentomaten zaden kopen

Zaden voor de teelt van citroentomaten. Deze tomaten zien er uit als citroenen, vandaar ook de toepasselijke naam: Lemon Tree. De lemon tree geeft gele, smaakvolle citroenvruchten met een grootte van ongeveer 6 centimeter. De lemon tree tomaten hebben de vorm van een citroen maar het zijn toch echt tomaten. De stevige vruchten kun je voor verschillende gerechten gebruiken. Zo kun je er ketchup van maken, je kunt er saus van maken en ook kun je de citroentomaten vers opeten. De smaak van de tomaat is erg prettig en een beetje licht. Het maakt de Lemon tree tot een perfecte keukentomaat. Niet alleen de smaak van deze gele tomaat is erg lekker, de teelt ervan is ook super leuk! Tomaten in de vorm van citroenen, wie heeft dat nou? 

Citroentomaten zaaien en telen

De tomaten zijn geschikt voor zowel de teelt in de kas, als ook in de vollegrond. Het beste resultaat is wel in de kas, aan draad. Er zitten ongeveer 45 zaden in een zakje van 0,15 gram. De zaden zijn afkomstig van het merk Sluis Garden. Ook voor de teelt in de vollegrond is het noodzakelijk dat je de zaden eerst voorzaait onder glas. Dit kan in de maanden maart, april en mei. Houdt hierbij een temperatuur van 18 graden aan. Het zal ongeveer 10 dagen duren totdat de zaden zullen ontkiemen. Bij het overpoten is het belangrijk dat je een minimale afstand van 50 centimeter tussen de planten aanhoudt. Doe je dit niet dan krijgen de planten mogelijk te weinig vocht wat als gevolg heeft dat de vruchten niet goed kunnen groeien. En kleine niet-volgroeide tomaten, dat wil niemand. De citroentomaten zijn te oogsten in de maanden juli, augustus, september en oktober. Let op dat je ook bij deze tomaten de planten goed dieft. Dieven is het weghalen van de okseltakjes tussen de hoofdtakken. Anders krijg je een geweldig grote plant met maar een paar kleine vruchtjes. 
 

 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.