Mais zaden kopen | Moestuinland zaden
Maïs Zaden, Tasty Sweet Trophy F1
0 Reviews | Review toevoegen

De zaden van deze suikermaïs geven lekkere zoete maïs die op diverse manieren gegeten kan worden, rauw en gekookt. Kan goed tegen wat koudere omstandigheden.

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

€ 1,99
Prijs per stuk

 

Aantal: 
in winkelwagen

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Zelf mais telen

In de winkel is suikermais zeker niet goedkoop, dus daarom extra leuk om het zelf te verbouwen. De mais die je in Nederland overal tegenkomt is geen suikermais, maar vaak snijmais, wat voor veevoer gebruikt wordt. De suikermais wordt gegeten als het nog niet volledig rijp is. In rijpe toestand is deze mais namelijk verschrompeld. Lekker om eens te proberen en het zal je ook wel een uniek beeld geven in de moestuin.


Wanneer is mais rijp?

Mais is van oorsprong een tropisch ras. De mais is rijp als de kwast donker wordt en verdroogd. Mais is een windbestuiver. Het is daarom aan te raden niet 1 lange, maar bijvoorbeeld 2 of 3 regels naast elkaar te zetten. Daarnaast is het belangrijk de mais goed te bemesten, daar houdt 'ie van. Doe dat bijvoorbeeld met compost, of met koemestkorrels. Ook andere mesststoffen zijn mogelijk natuurlijk.


Vogels bij de mais

Na het zaaien kan het voorkomen dat vogels de korrels opgraven. Wanneer de kolf al gevormd is, kan het voorkomen dat insecten de bladeren die de kolf beschermen aanvreten. Dit is slecht voor de kolf omdat deze kan gaan rotten. Probeer hierom de planten te berschermen met gaas als de planten aan het kiemen zijn, en met een vogelverschrikker als de plant groter zijn.


Zaaien van de mais zaden

Zaaien in de volle grond kan het beste bij een bodemtemperatuur van 10*C, en een algemene temperatuur van tenminste 16*C. Als het nou een paar weken nat en koud weer is, kan je de zaai in de volle grond beter een paar weken uitstellen. Of je zaait natuurlijk gewoon eerst voor onder glas, ook mogelijk! Suikermais houdt van warmte, dus het liefst niet voor midden mei naar buiten. Eet tot slot de mais kort na de oogst, al na een paar dagen zit er veel minder smaak aan de mais.
 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.