Zaden voor Snijmoes Blauwe Groninger - Moestuinland
Snijmoes Zaden, Blauwe Groninger (Raapstelen)
Reviews | Review toevoegen

Niet zo bekend, maar toch een vitaminerijke en gezond voorjaarsgroente. Onderschat snijmoes niet, de fijnere versie van bladmoes.

Verzendkosten

€ 1,95 

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

€ 1,75
Prijs per stuk

Voorraad : 5

Aantal: 
in winkelwagen

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

 

Snijmoes zaden kopen

Snijmoes is niet erg bekend in ons land. Het is eigenlijk een broertje van de bladmoes, alleen is snijmoes iets fijner. Er zitten erg veel vitaminen in snijmoes en dus is het zeker een gezonde groente om in je moestuin te hebben. Ook kun je snijmoes vervangen door raapstelen of door spinazie, wat een beetje lijkt op snijmoes. Ook in de Couscous is snijmoes erg lekker. Overigens worden raapstelen en snijmoes vaak in 1 zin gebruikt alsof het hetzelfde is. Dit is niet helemaal het geval, snijmoes en raapstelen zijn 2 zeer aan elkaar verwandte soorten groente. Koken van snijmoes moet je niet te lang doen. Hooguit 10 minuten. Doe je dit langer dan verliest het z'n smaak en gaat het ook erg slinken. 

Snijmoes zaaien, onderhouden en oogsten

Er zitten ruim 850 zaden in een zakje snijmoes van 2,5 gram. Wanneer je onder glas wilt gaan zaaien, doet dit dan in de maanden januari, februari, november en december. Niet echt een periode waarvan je zou denken dat dit juist goed is, maar doe het toch maar wel. Wanneer je in de volle grond wilt gaan zaai, doe dit dan in de maanden maart, april en mei, wanneer het iets warmer is. De perfect zaaitemperatuur ligt rond de 12 graden. Deze snijmoes is geschikt voor alle grondsoorten. Het zal ongeveer 2 weken duren voordat er een kiemplantje te zien is. Wanneer alles goed verlopen is, kun je oogsten in de maanden februari tot en met juni. Verder moet je gaan oogsten als de snijmoes ongeveer 10 tot en met 15 centimeter hoog is. 

Review toevoegen

Bedankt voor je feedback! We kijken zo snel mogelijk naar je review en hij zal bij goedkeuring geplaatst worden!

Geen reviews gevonden.

Meer reviews

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.