hangpetunia zaden kopen voor paarse petunia's  bij moestuinland
Petunia Zaden, F1 Wave Paars (hangpetunia)
Petunia x hybrida hedgiflora - De hangpetunia is een mooie paarsblauwe bloeier die gaat hangen met stelen van wel 60 centimeter lang. Prachtige eyecatcher die bomvol met bloemen komt!

Artikelnummer

SL5995

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á4,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Hangpetunia zaden kopen

De echte hangpetunia, Petunia x hybride, van het soort F1 wave blue, is een petuniasoort die helemaal vol komt met prachtige paarse tot donkerblauwe bloemen. De stelen gaan hangen en kunnen tot wel 60 centimeter lang worden. Dit soort petunia blijft ook mooi met slechter weer zoals veel regen, en blijft heel lang doorbloeien, tot aan eind september. De petunia is een eenjarige plant. 

Paarse petunia's zaaien

Zaaien doe je in de maanden maart, april en mei onder glas. Onder glas wordt aangeraden om de zaaitemperatuur van 20 graden te halen. De kiemduur van de zaden is zo'n 18 dagen. Wanneer de plantjes zijn opgekomen verspeen je de plantjes in potten, (overplanten), en afharden zodat ze langzaam aan koudere temperatuur kunnen wennen. Pas hierbij op voor de nachtvorst. Petunia's zijn het mooiste in bijvoorbeeld hanging baskets of in hoge potten, waardoor de bloemstengels de kans krijgen om mooi lang uit te groeien. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.