Oranjeboompje zaden kopen, Solanum pseu | Moestuinland Oranjeboompje zaden zaaien beschrijving | Moestuinland
Oranjeboompje zaden kopen, Solanum pseu | Moestuinland Oranjeboompje zaden zaaien beschrijving | Moestuinland
Oranjeboompje zaden, Solanum pseudocapsicum
Het Oranjeboompje is een wat onbekende kamerplant. Zowel te telen in de grond, als ook in potten en bloembakken. Wordt 40 centimeter hoog.

Artikelnummer

084034

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

ÔéČ┬á1,99
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Oranjeboompje zaden kopen

Het Oranjeboompje is in ons land ook wel bekend onder de naam 'Appeltje der Liefde'. Deze naam is erg toepasselijk als je kijkt naar de groei en productie van deze kamerplant. Het Oranjeboompje produceert namelijk kleine, ronde vruchten, in de vorm van appeltjes. Het zijn eigenlijk bessen, die verkleuren van groen naar geel, naar oranje en rood. Voorafgaand aan deze bessen of appeltjes, begint deze kamerplant eerst te bloeien met witte, kleine bloemetjes. 

Zijn de appels van het Oranjeboompje giftig?

Ja! De vruchten van het Oranjeboompje zijn afkomstig uit de Nachtschade familie, waar bijvoorbeeld ook Tomaten onder vallen. Maar in tegenstelling tot Tomaten, kun je de vruchten van deze plant niet eten. Ze zijn namelijk giftig voor zowel mens als dier. Daarom lekker laten hangen voor de sier, waar deze kamerplant dus voor bedoeld is.

Solanum pseudocapsicum telen

De Latijnse naam van het Oranjeboompje is Solanum pseudocapsicum. Je kunt de zaden van deze kamerplant zaaien binnenshuis bij een temperatuur rond de 20 graden Celcius. Je kunt dit doen in de maanden februari, maart, april en mei, in een zaaibakje. Vooral bij het onkiemen en bij de eerste groei, de aarde goed vochtig houden. Zo kun je het beste na het zaaien, de aarde afdekken met huishoudfolie om uitdroging te voorkomen. Als de plantjes opgekomen zijn, kun je dit weer verwijderen. Poot de jonge plantjes over in een grotere pot als ze ongeveer 8 tot 10 centimeter hoog zijn. Bloeit in de maanden juni tot en met oktober. 

Het Oranjeboompje is meerjarig. De verpakking bevat ongeveer 0,5 gram aan zaden.
 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.