Maggiplant wortelstok kopen, Levisticum officinale (lavas) | Moestuinland
Maggiplant wortelstok, Levisticum officinale
Maggi is een echte smaakmaker die overeenkomt met Selderij. De bladeren kun je gebruiken in soepen, sauzen, salades en stoofpotten.

Artikelnummer

Y129460

Verwachte levertijd

tijdelijk uitverkocht

ÔéČ┬á2,99
Prijs per 1 wortelstok
Dit product is niet uit voorraad leverbaar
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Maggiplant wortelstok kopen

Maggi is een echte smaakmaker die veel wordt toegepast in sauzen, stoofpotjes en bij vleesgerechten. Maar voornamelijk wordt Maggi gebruikt bij het bereiden van soepen. Deze bereidingswijzen zijn allemaal gericht op het gebruik van de bladeren van de Maggiplant. Maar ook de zaden van de planten zijn te gebruiken, in bijvoorbeeld brood en gebak. Kortom, een veelzijdig kruid. Deze meerjarige plant is jarenlang te gebruiken, en zal steeds uitbundiger bloeien. De planten kunnen we 2 meter hoog worden! Naast het gebruik van de plant in de eetbare tuin, wordt Maggi ook gebruikt in de medicinale wereld, tegen spijsverteringsproblemen bijvoorbeeld. Wordt ook wel Lavas, Lubbestok, Leverstok of Bastaardselder genoemd. 

Hoe moet ik Maggiplanten telen uit wortels?

Je kunt deze wortelstok van de Maggiplant poten in de maanden maart of april. Kies een zonnig plekje in de moestuin uit, aangezien deze planten houden van warmte. Tijdens de teeltperiode af en toe bijmesten met organische meststof, zeker in elk nieuw jaar, als de plant opnieuw gaat uitlopen. Verder hebben Maggiplanten voldoende vocht nodig, anders zullen de bladeren geel worden en hun smaak verliezen. De Maggiplant bloeit rijkelijk van het voorjaar tot de herfst en buiten deze periode verdwijnt de plant volledig tot onder de grond, om het jaar erop weer terug te komen. Oogsten in de maanden juni tot en met augustus door blaadjes te knippen, of gelijk een steel te oogsten, maximaal 10 centimeter boven de grond.

Maggiplant:

  • Inhoud: 1 wortelstok;

  • Latijnse naam: Levisticum officinale (Lovage)

  • Planten: maart-april;

  • Oogsten: juni-augustus;

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.