Groenten voor potten, Collectie van 6

Deze collectie is samengesteld met 6 soorten groenten die allemaal in potten en/of bakken te telen zijn. Alle zaden zijn los verpakt en kunnen los gezaaid worden.

Artikelnummer

829044 

€ 6,50
Prijs per stuk

 

Dit product is niet uit voorraad leverbaar

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Groenten in potten telen

De volgende zaden zijn allemaal geschikt om in potten te kunnen telen. Het is een mengsel van gewassen die veelvoorkomend zijn in de moestuinwereld en dus ook algemeen bekend zijn. Van Hollandse groente tot groenten met hun oorsprong in het Mediteraanse gebied.  De zaden van deze groenten zijn allemaal los verpakt, en kunnen dus ook apart gezaaid worden. Het zijn kwalitatieve zaden van een bekende kweker in Engeland, RHS. Zeer goede kwaliteit en een goed uitgezochte mix van groenten!

Welke groenten kan ik in potten telen?

Ronde Wortels: Het eerste gewas dat in deze collectie zit, zijn ronde wortels. De Wortel Parmex. Te zaaien van maart tot en met juli, in kleine potjes. Normaal gaan wortels diep de grond in, maar met de ronde wortels kun je dus ook in potten gaan kweken. Dun zaaien, en iedere keer een beetje om te kunnen blijven oogsten. Houd de grond eromheen onkruidvrij. Oogsten van juni tot oktober. Ongeveer 500 zaden in deze collectie.

Pluksla Mix: Een makkelijk te telen mix van diverse soorten pluksla, waaronde Salade Mix, Catalogna, Lollo Bionda, Great Lakes en Parris Island. Te zaaien van maart tot juli, en later van augustus tot september voor de Baby Leaves. Elke keer kleine beetjes zaaien, om te kunnen blijven oogsten. Oogstperiode loopt van april tot oktober. Er zitten ongeveer 500 zaden voor deze pluksla in deze collectie voor groenten in potten. 

Spinazie Corvette F1. Dit Spinazie soort is van goede kwaliteit en ook valt het onder de hybride rassen. De zaden produceren smakelijk bladeren, welke betrouwbaar opkomen. Buiten te zaaien van februari tot augustus in grote potten of bakken. Dun zaaien, dan iets uitdunnen. De potten onkruidvrij houden is erg belangrijk, evenals voldoende water geven. Oogsten van maart tot oktober. Als je kleine beetjes oogst door af te snijden, kun je blijven plukken en groeit het opnieuw aan. Ongeveer 200 zaden per verpakking.

Welke rassen zijn nog meer in potten te zaaien?

Gele Courgette, Gold Rush F1. Deze prachtige courgettes worden niet extreem groot en zijn daarom goed in potten te telen. Productief, hybride ras met een geweldige smaak aan de courgettes. Van maart tot en met mei binnen te zaaien, waarbij de planten als ze opgekomen zijn naar buiten mogen in de potten. Gebruik wel grote potten, ze mogen we wat ruimte hebben. Je kunt ook de zaden direct buiten zaaien in potten, maar doe dit niet voor eind mei. Oogsten van juli tot oktober. Ongeveer 8 zaden.

Chili Peper Jalapeno. Populair pepersoort met een fruitachtige, frisse smaak. Los in potten zaaien voor het beste resultaat. Binnen zaaien van februari tot april, omdat de pepers best wel een warmte temperatuur nodig hebben om te onkiemen en te groeien. In 10 centimeter potten overpoten als ze groot genoeg zijn. Vanaf mei onder glas in de kas zetten, of vanaf juni buiten. Wel eerst afharden! Oogst loopt van juli tot oktober. Ongeveer 30 zaden aanwezig in deze collectie.

Tomaat Minibel. Deze bekende en populaire tomatensoort is ook goed in potten te telen. Extreem zoete en goede smaak, en in pottene erg productief, doordat de warmte goed wordt vastgehouden. Van maart tot april binnen te zaaien op een halve centimeter diepte. Later uitplanten per plantje en vanaf eind mei uit te planten in grote potten, hanging baskets of groei zakken van minimaal 45 centimeter. Oogsten van augustus tot oktober. Ongeveer 20 zaden per verpakking. 

 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.