Doperwt Zaden Kopen, Mechelse Krombek erwten | Moestuinland
Doperwt Zaden, Mechelse Krombek (Rondzadig)
0 Reviews | Review toevoegen

Deze rondzadige erwten hebben een echte doperwt smaak. Het ras Mechelse Krombek is een laat soort en goed bestand tegen de kou. Wordt ongeveer 140 centimeter hoog.

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

€ 2,19
Prijs per stuk

 

Aantal: 
in winkelwagen

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Rondzadige doperwt zaden kopen

Dit rondzadige langstro doperwt ras Mechelse Krombek is een laat soort. Het soort zaad is ook bekend onder tal van andere namen, namelijk: Marktveroveraar, Edelkrombek, Witte erwtjes of Wieringer erwtjes. Het is een groenzadige en rondzadige rijserwt. Dit betekent dat de erwten ongeveer 1,40 meter omhoog kunnen klimmen. De smaak van deze erwten is wat minder zoet en echt typerend voor de doperwt smaak. Deze rondzadige erwten zijn goed bestand tegen het koude weer. Belangrijk is het om de erwten aan gaas omhoog te geleiden en daarom dus ook tijdig aan het gaas vast te maken met los touw, of dergelijke bindmogelijkheden. Dit type doperwt is uitermate geschikt om in te maken en ook om in te vriezen.

Hoe moet ik erwten zaaien?

Je kunt de erwten onder glas voorzaaien vanaf half januari, in februari en maart voor een vroege oogst. Als de plantjes eenmaal zijn opgekomen kun je ze afharden en dan pas eind maart uitplanten. Wil je liever direct ter plaatse zaaien in de grond, dan kan dit in de maanden maart, april en mei voor een late oogst. Zaai dan op regels, waarbij je ongeveer om de 10 centimeter een erwt plaatst. De meest geschikte temperatuur voor de erwten om te ontkiemen ligt rond de 15 graden. Ze zullen er ongeveer 2 weken over doen om te beginnen met kiemen. 

Rondzadige erwten zijn uitermate geschikt voor het gebruik ervan in erwtensoep/snert. Vooral de Mechelse Krombek staat als spliterwt hier goed bekend om! 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.