doperwt zaden moestuin
Doperwt Zaden, Eminent
0 Reviews | Review toevoegen

Zaden voor vroege doperwten. Ras dat al jaren meegaat en als 'gouwe ouwe' bestempeld wordt. Geschikt voor vroege oogst. Geeft ronde, groenzadige erwten.

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

€ 2,19
Prijs per doosje (100 gr.)

 

Aantal: 
in winkelwagen

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Doperwten zaden kopen

Zaden voor de standaard doperwten. Deze zaden geven planten die al vroeg rond- en groenzadige stamerwten geeft. De oogst is een ongeveer 50 centimeter hoge stamerwt met een echte doperwt smaak. De planten zijn erg goed bestand tegen de kou. Hierdoor is het mogelijk om de zaden al in januari te zaaien en dus ook om de vruchten in juni al te kunnen oogsten. Deze Eminent doperten behoren tot een uitstekende inmaaksoort en kan ook goed bewaard worden in de vriezer. De smaak is iets minder zoetig.

Het is niet voor niets dat deze doperwten in het rijtje staan als 'Gouwe Ouwe'. Al jaren hebben onze Hollandse boeren dit gewas geteeld en geoogst. Ze zijn geschikt voor ons klimaat en je bent verzekerd van een mooie oogst aan erwten. Doperten zijn bekend over de hele wereld. Ook de teelt vindt niet alleen in ons kikkerlandje plaats, maar overal op onze aardbol worden deze groene vruchtjes geteeld. Dit resulteert ook in diverse bereidingswijzen. Zo worden erwten in Aziatische landen geroosterd en gezouten als snack. In Engeland wordt de doperwt gebruikt in een puddinggerecht. Eén ding is zeker, er is veel te doen met de doperwt. Los bij de groente, verwerkt in een salade of door de erwtensoep heen. Wat je er ook mee doet, het begint met het telen ervan. Want erwten uit de supermarkt smaken nooit zo lekker als erwten uit eigen tuin! 

Doperwt zaden verpakt in doosjes

De doperwt zaden zitten verpakt in een doosje van 100 gram. Wanneer je uit bent op een vroege oogst, dan kun je vanaf half januari al voorzaaien onder glas. Dit kan ook nog in februari en in maart. De voorgezaaide plantjes afharden en ongeveer eind maart, begin juni uitplanten in de vollegrond. Wanneer je een late oogst wilt, dan kun je zaaien in de vollegrond. Doe dit op regels van ongeveer 40 centimeter waarbij je om de 10 centimeter een erwt zaait. Zaaien in de vollegrond kan in de maanden maart, april en mei. Of je nu zaait onder glas of in de vollegrond, houdt altijd rekening met de perfect zaaitemperatuur van 15 graden Celsius. De kiemduur van de zaden bedraagd ongeveer 2 weken. Wanneer de teelt goed verlopen is, zul je in de maand juni al kunnen oogsten voor de vroege oogst. Je kunt oogsten tot en met augustus, waarbij je uitgaat van een late oogst. 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.