citroenkruid zaden, artemisia abrotanum bij moestuinland
Citroenkruid Zaden, Artemisia

Artemisia abrotanum - Citroenkruid krijgt mooi grijsgroenblad en gele bloemetjes. Bossige struik met een hoogte van zo'n 80 centimeter.

Artikelnummer

V339500 

Verwachte levertijd

tijdelijk uitverkocht

€ 1,95
Prijs per stuk

 

Dit product is niet uit voorraad leverbaar

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Citroenkruid zaden kopen

De Artemisia abrotanum, in het nederlands citroenkruid genoemd, is een geneeskrachtig kruid die temperaturen kan verdragen tot -30 graden celcius. We rekenen het citroenkruid daarom ook tot een vaste plant. De plant staat graag op een zonnige plek, en heeft een middelmatige voedingsbehoefte. De plant wordt om dezelfde redenen toegepast als bijvoet, de Artemisia vugaris. Deze toepassing is vaak de verwerking van dit kruid in vettige gerechten, wat een mooie smaakcombinatie geeft door de bittere bijsmaak. 

Zaaien kan binnen, en direct in de volle grond. Doe dit in de maanden april, mei en juni. De zaden zijn echte lichtkiemers, dus druk enkel de zaden iets aan zonder ze echt met aarde te bedekken. Voor het zaaien is, in tegenstelling tot de uiteindelijke standplaats, een wat minder zonnige plek gewenst. Na goede opkomst  dan ook uitplanten op een zonnige plek. Wanneer je buiten gezaaid hebt is het goed voor de onkieming om het zaaisel af en toe licht te schoffelen of harken. 

Artemisia abrotanum zaaien

  • Citroenkruid, Artemisia abrotanum

  • zaaien in april mei of juni, onder glas of buiten

  • bloeit in juli en augustus met gele bloemen

  • zonnige standplaats

  • wordt zo'n 80 centimeter hoog

  • vaste plant

  • geneeskrachtig kruid

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.