Bonen zaden kopen | Moestuinland
Bonen Zaden, Stamslaboon Dubbele Witte
0 Reviews | Review toevoegen

Zaden voor de teelt van sperziebonen, stamslabonen of prinsessenbonen. Geeft dubbele trossen aan bonen die geen draad hebben. Grote peulen met heerlijke smaak!

Artikelnummer

SL3140 

€ 2,20
Prijs per doosje (100 gr.)

 

Dit product is niet uit voorraad leverbaar

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Bonen zaden kopen voor sperziebonen

Bonen zaden voor de teelt van de stamslaboon, sperzieboon of prinsessenboon. Deze stevige, vlezige bonen hebben in ons land al diverse namen gekregen. Hoe je de bonen ook noemt, deze zaden geven hoe dan ook een goede oogst aan groene peulen per tweetal aan een trosje hangen. De smaak van deze peulen is redelijk grof. Het ras, de dubbele witte, is al jaren bekend in de moestuin en wordt door veel tuinders geteeld. Het zadenras valt onder de eerste bonen zonder draad. Ideaal als jezelf of je kinderen niet zo van bonen met draad houden. Kleine tip van Moestuinland tussendoor: Welke bonen je ook teelt, wanneer je ze optijd oogst is de kans op draad het minst. Wel zijn de plantjes die deze zaden voortbrengt lang door te oogsten zonder dat er draad aangemaakt wordt. De bonen kunnen lang door geoogst worden, ook wel met een boontje in de peul. De smaak van deze stamslaboon dubbele witte zonder draad is eigenlijk heel uniek en niet (goed) te vergelijken met de smaak van andere bonen soorten. 


Bonen zaden zaaien, telen en oogsten! 

De zaden voor de teelt van stamslabonen kun je zowel voor de vroege teelt gebruiken als ook voor het laat oogsten. Wanneer je vroeg wilt gaan oogsten, dan zaaien onder glas of voorzaaien in potten. Dit kan in de maanden maart, april en mei. Je kunt de zaden ook direct in de vollegrond zaaien. Wacht hier wel mee tot minimaal half mei want de bonen houden erg veel van warmte. Ze kunnen erg slecht tegen de kou en tegen wind. Probeer hier de plantjes dus ook voldoende tegen te beschermen! Ook nachtvorst is zeer schadelijk. Zaaien in de vollegrond kan dus vanaf half mei tot en met juli. Voor beide zaaimanieren geldt een temperatuur van 18 graden voor het beste kiemproces. Het aantal kiemdagen bedraagd voor deze bonenzaden 14 dagen. Wanneer je de kiemplantjes gaat overpoten in de vollegrond, houdt dan een minimale afstand van 10 centimeter tussen de planten aan. Op deze manier kunnen de planten goed groeien en zal de opbrengst ook hoger zijn. De rijafstand ongeveer op 40 centimeter aanhouden. Overigens hebben de bonen geen ondersteuning nodig, het zijn immers stamslabonen. Oogsten kan in de maanden juni tot en met oktober.  Na de oogsten zijn de bonen ook goed te bewaren en geschikt voor in de diepvries. De bonenzaden zitten verpakt in een doosje van 100 gram.

 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.