Bonen zaden kopen, Purple Queen, Paarse boon | Moestuinland
Bonen Zaden, Stamslaboon Purple Queen
0 Reviews | Review toevoegen

Purple Queen verklapt het al, deze bonenzaden produceren paarskleurige bonen. Tijdens het koken vergaat de kleur en worden het groene bonen. Lekker van smaak!

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

€ 3,19
Prijs per stuk

 

Aantal: 
in winkelwagen

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Paarse bonen zaden kopen

De Purple Queen zaden produceren sperziebonen of prinsessenbonen met een paarse kleur. Deze paarse kleur zal tijdens het koken van de bonen vervagen en weer een oudvertrouwde groene kleur krijgen. De bonen zijn dus paars van kleur, vlezig en zijn zeer smakelijk! De Purple Queen bonen zijn stamslabonen, wat betekent dat ze geen ondersteuning nodig hebben bij het klimmen, omdat ze laag aan de grond blijven en groeien in struiken. De paarse boontjes zijn leuk om eens te telen om wat kleur in de moestuin aan te brengen en natuurlijk wat anders mee naar huis te nemen dan de groene bonen. Ook de bloemen voorafgaand aan de bonen hebben een prachtig paarse bloem.

Hoe moet ik paarse bonen telen?

De paarse bonenzaden zijn eenvoudig te telen door ze te zaaien onder glas of direct in de vollegrond. Wil je een vroege oogst, dan kun je zaaien onder glas in de maanden maart, april en mei. Deze jonge plantjes kun je dan vanaf half mei in de tuin gaan uitplanten. Direct in de moestuin zaaien kan natuurlijk ook, maar dan mag je niet eerder zaaien dan half mei, na de ijsheiligen. Zaai op ongeveer 10 centimeter uit elkaar, in rijen van 40 centimeter. Bonen houden namelijk niet van teveel wind en zeker niet van kou. Vorst is schadelijk en zal bijna altijd het einde van de bonen betekenen. Zorg dat je de bonen dus op een warme plek in de moestuin zet, beschut en lekker in de zon. Na ongeveer 4 maanden kun je de paarse bonen oogsten. 

Paarse bonenzaad Purple Queen, wat moet je weten over de zaden?

  • De bonenzaden ontkiemen na ongeveer 2 weken;

  • Perfecte zaaitemperatuur is 18 graden;

  • Ongeveer 75 gram zaden per doosje.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.