droogboon zaden kopen | Noordhollandse bruine boon zaden | Moestuinland
Bonen Zaden, Noordhollandse Bruine Droogboon
0 Reviews | Review toevoegen

Een echte, typische Hollandse boon. Deze droogbonen hebben een heerlijke smaak en geven een grote oogst aan droog- of kookbonen. Nederlands bonenras.

€ 3,20
Prijs per doosje (100 gr.)

 

Dit product is niet uit voorraad leverbaar

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

 

Smaakvolle droogboon zaden kopen

Zaden voor typische Hollandse droogbonen. De smaak van deze droogbonen is echt uitmuntend! De droogbonen, of kookbonen, zijn op verschillende wijzen te telen en te gebruiken. Zo kun je ze gedopt eten, vers, gedroogd, kortom voor een ieder wat wils. Na het koken blijven de bonen lekker stevig van formaat en van hardheid. Ondersteuning bij de teelt is niet nodig omdat het een stamslaboon is. Wanneer je een plan gaat maken voor de moestuin over wat waar komt te staan, zet dan de bonen op een warme plek. Bonen houden namelijk erg van warmte. Daarnaast zijn teveel wind en vorst schadelijk voor de bonen. Bonen kun je op verschillende manieren bereiden. Bonensoep, bonen bij aardappels, door salade, bij de vis. Wat je er ook mee doet, met deze bonen zal het altijd lekker smaken. Bovendien behoren deze droogbonen tot de 'Gouwe Ouwe' van Sluis Garden. Dat betekent dat ze al jaren geteeld worden en dat de bonen goed bevallen in de moestuin. De moeite waard om deze prachtige droogboon te gaan telen. 

De droogbonen telen in de moestuin

De droogbonen zaden zijn in de vollegrond te zaaien in de maanden mei en juni. Doordat de droogbonen ontzettend veel van warmte houden, is het belangrijk dat de bonen een warme plek krijgen waarbij er niet teveel wind over de bonen kan gaan. Zorg er ook voor dat je de zaden van de droogbonen niet voor mei gaat zaaien, dan is het echt nog te koud voor de bonen en zullen ze het ook niet goed doen. De droogboon zaden zijn te zaaien bij een ideale temperatuur van 18 graden. Het zal ongeveer 2 weken duren voordat de zaden ontkiemt zullen zijn. De droogbonen hebben geen ondersteuning van stokken nodig omdat het een stamslaboon is. Deze groeien goed van zichzelf. De bonen zijn na een goede teelt te oogsten in de maanden augustus, september en oktober. 
 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.