Zaden voor Bloemkool Armetta F1 - Moestuinland
Bloemkool Zaden, Armetta F1
Reviews | Review toevoegen

Een typische Hollandse klassieker: Aardappels met bloemkool. Maar je kan nog veel meer met deze groente. Ook erg lekker in de oven. En naast alle smaaksensatie ook nog eens gezond!

Verzendkosten

€ 1,99 

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

€ 1,99
Prijs per stuk

 

Aantal: 
in winkelwagen

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Bloemkool zaden kopen

Bloemkool is één van de meest typische Hollandse groenten en kolen. Deze bloemkool is een zelfdekkende winterbloemkool wat inhoudt dat je de bloemkool niet hoeft af te dekken. Sterker nog, deze bloemkool zaden produceren een gewas die niet te hoge temperaturen kunnen verdragen. Hierdoor kan er doorwas en schift optreden. Dit zijn haartjes op de kool die de smaak weghalen. Dit is ook de reden dat de bloemkool het erg goed doet in ons land met ons typische Nederlandse klimaat. Verder vraagt bloemkool om genoeg mest. Anders zal er te vroege koolvorming optreden, boorders worden dat ook wel genoemd. Het is niet het makkelijkst om bloemkool te telen, maar anderzijds wel weer een leuke uitdaging. 

Bloemkool zaaien en telen

Wanneer je deze bloemkool zaden achter glas wilt zaaien, dan kan dat in de maanden juli, augustus en september. In de volle grond zaaien? Doe dit in de maanden juni, juli en in augustus. Aangezien deze bloemkool winterhard is, hoef je geen rekening te houden met de kou. En dus is het één van de overblijvers in de herfst. Er zitten ruim 100 zaden in een zakje dat ongeveer een halve gram weegt.

Zaaien in de volle grond

Het hoeft niet warm te zijn tijdens het zaaien van deze bloemkool zaden. 12 graden is de perfecte temperatuur die je aan kunt houden. Verder zal het ongeveer 14 dagen duren voordat de zaden gaan kiemen. Ga je overpoten of direct zaaien in de volle grond, let dan op dat er voldoende afstand zit tussen de zaden/plantjes. Een afstand van 60 centimeter is gewenst. Wanneer de bloemkool goed z'n best heeft gedaan, dan kun je na een paar maanden de bloemkool oogsten in de eerste 4 maanden van het nieuwe jaar: Januari tot en met april. En dan.. smullen maar! 

Review toevoegen

Bedankt voor je feedback! We kijken zo snel mogelijk naar je review en hij zal bij goedkeuring geplaatst worden!

Geen reviews gevonden.

Meer reviews

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.