Basilicum zaden kopen, Purple Ruffles | Moestuinland
Basilicum Zaden, Purple Ruffles
Met zijn sterke aroma en paarse kleur van bladeren, valt deze basilicum op tussen zijn normale broertjes. Erg lekker in diverse gerechten!

Artikelnummer

SL2020

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

ÔéČ┬á1,99
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Paarsbladige Basilicum zaden kopen

Deze Purple Ruffles is een leuke variant op de normale basilicum. Zoals de naam het al aangeeft is het niet een groene, maar een paarse plant. Naast zijn opvallende kleur, heeft deze basilicum ook een sterke aroma. Niet voor niets wordt er daarom ook aangeraden om de bladeren pas op het laatste moment toe te voegen aan het te bereiden gerecht. Anders is de smaak te intens. Deze paarse variatie staat erg leuk samen met de grootbladige groene basilicum in een pot. Ook wordt het als spruitgroente vaak geteeld. Rond het najaar zal deze basilicum paar bloeien.

Paarsbladige basilicum telen in potten

De zaden van deze basilicum kun je zowel onder glas, als ook direct in de moestuin telen. Voor de temperatuur is het zaaien onder glas vaak wel beter, aangezien het dan snachts niet erg kan afkoelen. De basilicum komt tenslotte uit een warm gebied van oorsprong. Zaaien onder glas in de maanden maart tot en met mei. Direct in de moestuin van half mei tot en met juli. Na het zaaien de zaden niet bedekken, maar slechts iets aandrukken. Ook de grond voldoende water geven. Je kunt de jonge planten uitpoten als ze groot genoeg zijn, bij voorkeur in potten of bakken maar ook mogelijk in de vollegrond. 

  • Ideale zaaitemperatuur is 21 graden;

  • Kiemproces duurt 14 dagen;

  • Pootafstand tussen de planten is 25 centimeter

Moestuinland tip: Deze paarsbladige basilicum is echt bijzonder lekker en opvallend vanwege zijn kleur is basilicum azijn. Probeer maar eens! 
 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.