Aardappeldokter zaden kopen, Zilverwitte Alsem (Artemisia ludovicana) | Moestuinland
Aardappeldokter zaden, Zilverwitte Alsem
Artemisia ludoviciana - Aardappeldokter is hét natuurlijke middel tegen de aardappelziekte. Ook lekker als smaakmaker en natuurlijke deo.

Artikelnummer

V390050

Verwachte levertijd

tijdelijk uitverkocht

€ 2,95
Prijs per stuk
Dit product is niet uit voorraad leverbaar
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Aardappeldokter (Zilverwitte Alsem) zaden kopen

De naam Aardappeldokter doet dit kruid veel recht, aangezien het één van de meest bekendste en beste natuurlijke bestrijders is van de aardappelziekte Fytoftora/Phytopthora in aardappels en tomaten. Je kunt dit kruid onder andere ook kennen onder de naam 'Zilverwitte Alsem', aangezien het ook een Alsem soort is. Officieel noemen we de Aardappeldokter gewoon Artemisia ludoviciana. Dit veelzijdige kruid wordt dus doorgaans veel geteeld als natuurlijke bestrijder. Ook wordt het toegepast als smaakmaker van Vermout. Verder wordt algemeen aangenomen dat de thee die je ervan kunt zetten, door de Indianen werd gebruikt tegen veel ziektes en ontstekingen. Tegenwoordig wordt het ook gebruikt en getest als antimalaria medicijnen. Kortom, een veelzijdig en interessant kruid!

Hoe moet ik Zilverwitte Alsem telen?

Je kunt de zaden in principe jaarrond telen binnenshuis. Ga er dan wel vanuit dat de plant de eerste maanden in pot moet blijven, als je bijvoorbeeld net voor de winter of in de winter zaait. Na het zaaien het zaaibakje eerst 2 tot 4 weken bij kamertemperatuur laten staan. Na die 2 tot 4 weken kun je dan het zaaibakje in de koelkast zetten. Doe dit ook weer 2 tot 4 weken. Hierna weer rustig opwarmen tot kamertemperatuur. Dit proces zal de zaden laten onkiemen. Je kunt ook later in de volle grond zaaien, waarbij de zaden zullen ontkiemen na de winter, in het voorjaar. Dit heeft niet de directe voorkeur. Je kunt de Aardappeldokter oogsten als kruid van juni tot september. Je kunt deze als meerjarige plant telen. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.