Aardappelzaad kopen, Aardappel Van Iwaarden F2 | Moestuinland
Aardappel zaden, 'Van Iwaarden' F2
Solanum tuberosum - Aardappels uit zaad, kan dat? Jazeker! Kweek je eigen rassen met het telen van aardappels uit zaad.

Artikelnummer

V001030

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

ÔéČ┬á2,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Aardappel zaden kopen

Normaliter kweken de meeste mensen hun aardappels uit zogenaamde pootaardappels. Kleine knollen die een plant vormen. Echter... kun je nu ook aardappels telen uit zaad! Dit leuke kweek avontuur is echt aan te raden als je eens wat anders wilt dan de standaard gewassen in de tuin. Het zaaien en opkweken van dit zaad werkt net als andere gewassen en je kunt het stallen onder de tomaten kweek, namelijk dezelfde periode en bij kamertemperatuur. 

F2 hybride aardappels

Aardappels telen uit zaad is iets lastiger dan aardappels uit knol, maar het is wel een stuk leuker en uitdagender. Zo kweek je namelijk eigen rassen, omdat het F2 zaden zijn. Dit betekent dat het nakomelingen zijn van F1 zaden, die weer op kwaliteit en opbrengst veredeld zijn. Maar die nakomelingen kunnen mutaties krijgen, waardoor je bijvoorbeeld een aardappel oogst met een andere kleur, andere vorm en andere structuur. Zo worden ook nieuwe gewassen gewonnen!

Dit aardappelzaad is afkomstig van het ras 'Van Iwaarden'. Een middelvroeg, vastkokende aardappel die tijdens het koken heel blijft, maar enkel aan de buitenkant een beetje kruimig is. Met deze aardappel kun je eigenlijk alles: Koken, bakken, friet maken, overnschotels en salades. De aardappels die je oogst zijn voornamelijk rood van kleur. Een leuk project, en wie weet ontwikkel je zo wel een eigen aardappel ras!

Aardappels telen uit zaad

Aardappels zaai je hetzelfde als tomaten. Het is familie, dus zo gek is dat niet. Zaai de zaden binnenshuis bij 20 graden of meer in potjes, in de maanden februari tot en met april. Als de zaailingen opgekomen zijn en groot genoeg zijn, verspenen in potjes. Pas na IJsheiligen, half mei, buiten uitplanten. De oogst van de 'Van Iwaarden' F2 aardappels is rond de maand juli. Soms wat eerder, soms wat later. Gewoon rond juli eens een plant rooien om te kijken of de aardappels al groot genoeg zijn.

Een verpakking bevat ongeveer 100 zaden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.